Lessen

Bij de Hofruiters leer je de basis van het ponyrijden op een leuke en verantwoorde manier onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs. De manege beschikt over een groot aantal betrouwbare pony’s en paarden voor alle niveaus.

Manege de Fruithof is dagelijks geopend van 08.30 uur tot 23.30 uur – 7 dagen per week – , zodat er altijd wel een tijdstip is, dat jou past om te lessen. Er zijn zowel groepslessen – die worden georganiseerd door rijvereniging de Hofruiters – waarin je in kleine groepjes wordt opgeleid, als privélessen. Lessen omvatten een volledig programma: van eerste kennismaking, informatie, omgang met paard / pony, op- en afzadelen en natuurlijk het berijden met de beginselen van de technieken die daarbij horen en lessen voor gevorderde en ervaren ruiters. Er zijn lessen waarbij gebruik gemaakt wordt van manegepony’s of manegepaarden en lessen voor eigen paarden. Dit is in groepen van 10 afhankelijk van het niveau en duren 50 minuten. Doelgroeplessen zijn toegankelijk voor ruiters met een eigen- of lease paard/pony. Deze lessen worden gegeven in groepen van 4 of 6 ruiters. 

Ruiters/amazones met ervaring kunnen na telefonisch overleg geplaatst worden in een groepsles die ongeveer aansluit met het opgegeven niveau. Wel vinden we het praktisch om dan eerst een privéles te nemen, in deze les zal de instructie bekijken welk niveau de ruiter werkelijk heeft.

Beginnende ruiters/amazones kunnen zich eerst aanmelden voor een proefles. Voor bepaalde niveaus en tijden is er vaak een wachtlijst. Wij houden in de gaten waar en wanneer er plaats is. Bij plaats nemen we contact met je op.

Voor meer informatie klik op een van onderstaande onderwerpen:
Lestijden
Instructeurs