clubkampioenschappen

Jaarlijks organiseert Rijvereniging de Hofruiters de Clubkampioenschappen. We sluiten dan het jaar af met een onderlinge wedstrijd voor Hofruiterleden. Het gaat er om wie er, na de wedstrijddagen, het beste resultaat heeft gehaald. Wie mag zich dit jaar de clubkampioen noemen?

De Clubkampioenschappen worden georganiseerd op 15 en 22 december. 

Niveau
Iedereen rijdt twee proeven op zijn eigen niveau en daarom maakt het niet uit of je een hoog niveau hebt, of net begint. Het niveau is gebaseerd op het niveau van de KNHS (F) proeven. Bijvoorbeeld: Je hebt 2x F3 gereden en gehaald, dan start je F4. Heb je 1x F3 gereden, dan start je F3. Voor de KNHS proeven geldt dat je mag starten in de klasse waarin je rijdt, of één klasse hoger, dan kun je vast oefenen! 

Wedstrijddagen
Er wordt op 2 dagen een proef gereden. Manegeruiters rijden hierbij per dag op een ander paard of pony. Per dag/per blok zal er per categorie/niveau een prijswinnaar zijn. De behaalde resultaten tellen niet mee voor de officiële proeven.

Pony/Paardenkeuze 
Manegeruiters schrijven drie paarden en/of pony’s in die op hun leslijst staan. Een keuze buiten de leslijst is enkel toegestaan als 4e keuze. Voor de ervaren ruiters is er een uitzondering: mocht er een bepaald paard/pony niet in je leslijst staan, maar je rijdt hier af en toe op en wilt deze ook graag inschrijven: dat mag vanaf F8! Kies alsjeblieft wel een pony of paard die bij je niveau en lengte past, onder- of overschat jezelf niet!

Let op, de volgende paarden worden vanaf niveau F7 ingedeeld in de categorie paard:
Capito, Lisanne, Toos en Gerda.

Kledingvoorschriften
· Wedstrijdtenue: dit bestaat uit een wedstrijdjasje met een blouse of shirt (korte of lange mouwen, hoge boord of kol) met een witte, crème of gele paardrijbroek.
· Ook mag er gereden worden in een zogenoemd manegetenue. Een Hofruiters- sweater of polo met lange mouwen (bestellen kan via info@dehofruiters.nl) met rijbroek (deze hoeft niet in een bepaalde kleur te zijn, maar wel een effen-kleur).
· Handschoenen zijn niet verplicht maar draag je ze toch dan moeten ze licht gekleurd zijn, zo kan de jury de handhouding goed beoordelen.
· Een goedgekeurde en goed-passende cap, rijlaarzen of jodphurs met chaps.

Proeven
De volgende proeven worden gereden:
15 december F-A proeven
22 december F-B proeven

Prijsuitreiking
Op de laatste dag worden de Clubkampioenen bekend gemaakt! Je hebt dan twee proeven gereden en de punten van deze twee proeven worden naast elkaar gelegd. 

Op 22 december maken we de volgende Clubkampioenen bekend:

  • Clubkampioen manege Bles (F1 en F2)
  • Clubkampioen manege pony (t/m 15 jaar en 2 keer op een pony gereden)
  • Clubkampioen manege paard (t/m 15 jaar en 1 keer op een paard OF 16 jaar of ouder)

Houdt onze nieuwspagina en social media in de gaten voor de inschrijfdatum!

Adres

Manege De Fruithof
Dorpsstraat 5
6666 AE Heteren

Correspondentie

Volg ons!

Scroll naar boven